ORGANIZATOR:
Lokalna Grupa Rybacka „Zalew Szczeciński” ,Miejski Dom Kultury w Świnoujściu
CELE KONKURSU:
-promocja lokalnych produktów rybnych
-popularyzacja spożywania lokalnej świeżej ryb
-upowszechnianie kultury rybackiej
-popularyzowanie potraw ze świeżych ryb
-Zachowanie niepowtarzalnych smaków produktów żywnościowych.
WARUNKI UCZESTNICTWA:
Konkurs adresowany jest do wszystkich mieszkańców miasta Świnoujście termin konkursu 24.06.2018 r.
Konkurs ma charakter otwarty, mogą w nim startować firmy oraz osoby fizyczne.
Przedmiotem konkursu jest potrawa ze Śledzia bałtyckiego podana na zimno lub z możliwością odgrzania oraz wygląd stanowiska (dekoracja, estetyka itp.) Komisja oceniać będzie smak i wygląd potrawy oraz sposób jej podania.
Konkurs odbędzie się 24.06.2018 przy bazie rybackiej w Świnoujściu ul Dworcowa 4. Rozpoczęcie godzina 12:00. Podczas konkursu każdy uczestnik będzie miał określony czas, aby przygotować stoisko konkursowe, zaprezentować swoją potrawę oraz wydać porcje potrawy przygotowane do degustacji dla publiczności.
NAGRODY
Oceny potraw i wyboru laureata dokona Komisja Konkursowa. Przyznane zostaną wartościowe nagrody rzeczowe za trzy pierwsze miejsca oraz trzy wyróżnienia.
PRZEBIEG I REGUŁY PRZEPROWADZENIA KONKURSU
Każdy uczestnik powinien podać nazwę dania konkursowego w formie „wizytówki”, zawierającej również nazwę / nazwisko uczestnika. Podczas konkursu każdy uczestnik będzie miał określony czas, aby przygotować stoisko konkursowe, zaprezentować swoją potrawę oraz wydać porcje potrawy przygotowane do degustacji dla publiczności.
TERMINY:
Prace należy oddać w nieprzekraczalnym terminie 24.06.2018 r.. Rozstrzygnięcie konkursu, wręczenie atrakcyjnych nagród nastąpi dnia 24.06.2018r. o godz. 15.30 w trakcie trwania imprezy Dzień Rybaka
UWAGI KOŃCOWE:
Prace biorące udział w konkursie nie będą zwracane..
W razie pytań prosimy o kontakt
Z p. Magdalena Kucharczk tel. 665 917 908